Pogodi gdje sam!?

Naši senzorni terapeuti Luna i Dino predlažu idealnu vježbu koju možete napraviti kod kuće sa svojim djetetom koja pomaže razumjevanju odnosa našeg tijela i/ili predmeta u prostoru. 

PRIPREMA: Stolica i medvjedić

OPIS AKTIVNOSTI: Uzmite stolicu, stolić ili bilo koji predmet te bilo koju igračku. Postavljajte igračku na stolicu sa svih strana, ispod, ispred, iza, naprijed i na te od djeteta tražite da vam kaže gdje se nalazi igračka u odnosu na predmet. Ponudite dva prostorna odnosa ukoliko dijete teže savladava prostorne odnose. Također možete dati igračku djetetu i tražiti od njega da ispuni vaš nalog (npr. Stavi medu iza stolice)

SENZORIKA 2 800x337

CILJ AKTIVNOSTI: Ovom aktivnosti organiziramo i interpretiramo informacije koje dobivamo iz okoline. Postižemo razumijevanje veze između našeg tijela i prostora u kojem se nalazimo te predmeta oko nas i stjecanje kontrole nad svojim kretanjem uključujući vizualnu i auditivnu percepciju te propriocepciju.

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.