Projekti

RUKA RUCI

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odobrena su novčana sredstva iz Europskog socijalnog fonda + iz poziva “Zaželi - prevencija institucionalizacije” za projekt “RUKA RUCI” Kodni broj ugovora SF.3.4.11.01.0167

Zaželi lenta
PROVODITELJ PROJEKTA: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
UGOVORNO TIJELO: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (PT 1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (PT 2)
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: od 22.03.2024. do 22.03.2027.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.440.000,00€ - sredstva EU (85%), sredstva proračuna RH (15%)
CILJNE SKUPINE PROJEKTA: osobe s invaliditetom i osobe starije od 65 godina
Osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina) pružat će se usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu čime se pridonosi njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

AKTIVNOSTI PROJEKTA:
Organiziranje prehrane
Obavljanje kućanskih poslova
Održavanje osobne higijene
Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA: Pruženo 990 mjesečnih usluga potpore i podrške od strane 30 pružatelja usluga za najmanje 180 pripadnika ciljne skupine s pripadajućim paketom kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština kroz projekt.

Letak page 0001   Letak page 0002

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

OSTVARIVANJE PRAVA NA USLUGU OSOBNE ASISTENCIJE U UOSI SMŽ

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije sklopila je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o pružanju usluga osobne asistencije, te je time upisana u Registar pružatelja usluge. Ukoliko korisnici žele ostvariti uslugu osobne asistencije preko naše Udruge, prilikom predaje zahtjeva područnim uredima Zavoda za socijalni rad, trebaju navesti Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije kao pružatelja usluge.

Korisnik koji se prijavljuje mora imati  Rješenje od strane imenovane Komisije za procjenu potreba korisnika pri nadležnom područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Po dobivenom Rješenju molim Vas da se javite u našu udrugu i pri tome popunite Izjave 1 i 2 koje možete preuzeti ovdje.
Izjava 1 – preuzimanje
Izjava 2 – preuzimanje
Pravilnik UOSI SMŽ o usluzi osobne asistencije - preuzimanje

Kako bi se informirali o usluzi te o potrebnoj dokumentaciji i uvjetima koje potencijalni korisnici trebaju ispunjavati, ovim putem još pozivamo sve zainteresirane da se jave u Udrugu na kontakt: Mirela Mihaljević, tel: 091 6099 883 od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 15 sati, ili na e-mail Udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA UKLJUČENJE KORISNIKA U PROJEKT „Ruka ruci“ na području Sisačko-moslavačke županije

Na temelju odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, KLASA: 984-01/23-01/29, URBROJ: 524-07-02-01-01/1-24-26 od 7. ožujka 2024. godine te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Kodni broj: SF.3.4.11.01.0167 za projekt „Ruka ruci“, potpisanog dana 22. ožujka 2024. godine, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u Petrinji objavljuje JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA UKLJUČENJE KORISNIKA U PROJEKT „Ruka ruci“ na području Sisačko-moslavačke županije.

Javni poziv za iskaz interesa objavljuje se radi informiranja zainteresiranih sudionika za uključivanje u projektne aktivnosti, odnosno o mogućnostima sudjelovanja u projektu „Ruka ruci“ kojim će se sudionicima projekta pružiti usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu.

Ciljana skupina:
1) osobe starije od 65 godina i
2) odrasle osobe s invaliditetom

Usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom uključuje:
•   organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) i/ili
•   obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili
•   održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr. ) i/ili
•   zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Tekst Javnog poziva pročitajte ovdje

Prijavni obrazac za sudjelovanje u projektu - preuzimanje
Izjava o broju članova kućanstva i visini mjesečnih prihoda - preuzimanje
Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka - preuzimanje

Prijave na Javni poziv za iskaz interesa zaprimaju se od 4. do 24. travnja 2024. do 15:00 sati. Prijava sa potrebnom dokumentacijom se može poslati poštom ili osobno predati od ponedjeljka do petka u vremenu od 9:00 do 15:00 sati, na adresu;

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
Jelene Babić 18
44250 Petrinja

Sve dodatne upite vezane uz Javni poziv za iskaz interesa i program Zaželi možete kontaktirati e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela: 091 609 9882

NOVO !!!

Prema kriteriju Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu „Ruka ruci“ Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  objavljuje Rang listu osoba koje  su zadovoljile uvjete Javnog poziva za sudjelovanje u projektu „Ruka ruci“ kodni broj ugovora: SF.3.4.11.01.0167 za ostvarivanje usluge podrške i potpore.

Osobe od rednog broja 1 do 197 ostvaruju mogućnost pružanja usluge podrške i potpore u trajanju od 32 mjeseca s početkom pružanja usluge od 01. lipnja 2024. godine.
Na rezervnoj listi nalaze se sve navedene osobe od rednog broja 198, te će isti imati mogućnost sudjelovanja u projektu „Ruka ruci“ u trenutku kada se ostvare preduvjeti za uključivanje novih sudionika u projekt.
Na rang listi se ne nalaze osobe koje nisu zadovoljile kriterije Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu.

RANG LISTA

TROGODIŠNJA INSTITUCIONALNA PODRŠKA ZA RAZVOJ I STABILIZACIJU UDRUGA NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Početak 2024. godine za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije početak je i nove, treće po redu od kada Udruga djeluje, institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Sa zadovoljstvom možemo potvrditi kako nam je na natječaju prošla trogodišnja institucionalna podrška za razvoj i stabilizaciju udruga Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Vrijeme provedbe: od 01. siječnja 2024. do 31. prosinca 2026.
Iznos godišnje potpore:  29.940,00 €

Radi praćenja suvremenih tokova razvoja civilnog društva institucionalnom podrškom omogućeno je financiranje plaća djelatnika administrativnog i rukovodećeg tima na kojima je velika odgovornost osigurati i provesti sve prijavljene programske i projektne aktivnosti Udruge. Financijska potpora Institucionalne podrške osigurava novčana sredstva kojima će se moći proširiti aktivnosti i potpora njezinom članstvu i proširiti njezin stručni kadar čime se osigurava stabilizacija i daljnji razvoj Udruge.

Zadržavanjem djelatnika osiguravamo provođenje aktivnosti Udruge pri čemu se ujedno jača i naša organizacijska struktura, ali se povećaju i nove prilike za uspješnost prijava na daljnje projekte i natječaje.

Osim toga, Institucionalnom podrškom financiraju se i sredstva za obavljanje osnovne djelatnosti koji se odnose između ostalog i na tzv. „hladni pogon“, odnosno financiranje režijskih i knjigovodstvenih usluga, ali i revizije te svih zakonom predviđenih obveza koje proizlaze iz rada Udruge.

 

Logo srednji

Potkategorije

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Misija i vizija

Misija organizacije:

Doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva.

Naša vizija:

Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.