Šareni kutak

Luna i Dino su za ovu vježbu zamazali svoje ruke. Pred vama je izazov postići to i sa svojim djetetom. Evo prijedloga kako ga potaknuti i motivirati.

PRIPREMA: Pjena za brijanje, tempere ili boje za prste (iz kućanstva: prehrambene boje)

OPIS AKTIVNOSTI: Uzmite neku podlogu (pleh za pečenje, ploču ili stol). Prvo se igrajte sa pijenom bijele boje u koju možete dodati različite boje kako bi djetetu bilo zanimljivije sudjelovati u aktivnosti. Dopustite djetetu da istražuje, gnječi, valja, piše, crta i izražava svoju kreativnost na taktilnoj podlozi. Uključite pisanje slova i brojeva, crtajte emocije, lik čovjeka i svega što vam padne na pamet. Mogućnosti su raznolike, stoga uključite maštu i krenite u proces stvaranja. Vizualnim rasporedom možete strukturirati aktivnost kako bi dijete znalo što ga očekuje sljedeće. Kao nagradu na kraju stavite balončiće koje svi obožavaju.

luna pjena 800x412

CILJ AKTIVNOSTI: Taktilna igra pjenom je za djecu svih dobi. Usmjerava dijete na aktivno istraživanje, a kroz kombinaciju materijala potiče na inovativnost, razvijanje mašte i rješavanje problema. Taktilna igra potiče razvoj fine motorike, odnosno manipulativnu spretnost i okulomotornu koordinaciju, bolji razvoj taktilne percepcije te poboljšava koncentraciju. U konačnici, taktilna aktivnost je umirujuća, poticajna i jako zabavna.

 

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.