Nova društvena igra

Naša učiteljica Maja osmislila je društvenu igru kojom možete kroz igru dijete učiti prepoznavanju slova

PRIPREMA: deblji papir, flomasteri, pijuni/figurice za igru, kockica za društvene igre

OPIS AKTIVNOSTI: Na deblji papir nacrtati 30 krugova u koje će se upisati slova abecednim redom. Po želji obojati ili ukrasiti slova/krugove. Strelicama označiti smjer kretanja. Igra se može igrati u paru ili s nekoliko osoba. Pravila igre prilagoditi svom djetetu. U nastavku slijede neke opcije:

1. Dijete ne prepoznaje slova - Roditelj i dijete igraju igru tako da se izmjenjuju u bacanju kockica. Koji broj se dobije toliko polja se pomiče prema kraju. U ovoj, najlakšoj verziji, dijete još ne prepoznaje slova pa mu roditelj govori i pokazuje koje je to slovo i navodi par riječi koje počinju na to slovo.

2. Dijete prepoznaje slova, ali nema razvijenu analizu i sintezu – kao i u prethodnoj verziji roditelj i dijete igraju igru, samo što dijete govori koje je to slovo, a roditelj mu pomaže govoreći koje riječi pomažu tim slovom ili opisom navodi dijete da imenuje riječ koja počinje na to slovo.

3. Dijete prepoznaje slova i ima razvijenu analizu i sintezu – najteža verzija u kojoj dijete samostalno prepoznaje slova, govori riječi koje počinju tim slovom. Igra se može dodatno otežati na način da igrač treba reći i riječ koja završava na to slovo ili koja u sebi ima to slovo, a da se isto ne nalazi niti na početku niti na kraju riječi.

CILJ AKTIVNOSTI: poštivanje pravila igre, socijalna interakcija, razvoj koncentracije i pažnje, prepoznavanje slova, razvijanje analize i sinteze, potaknuti zanimanje za slova i polazak u školu.

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.