Moja vremenska prognoza

Naša učiteljica Maja Jurišić pokazuje kako ovom lijepo igrom možete djetetu razvijati finu motoriku, ali naučiti ga da razlikuje vremenske uvjete i dane u tjednu te pojmove jučer, danas i sutra.

PRIPREMA:predložak s danima u tjednu (ili papir i olovka), kolaž papir, škare, ljepilo

OPIS AKTIVNOSTI: izraditi ili isprintati kartice s različitim vremenskim uvjetima. Poželjno je da dijete zajedno s roditeljem izrađuje kartice, npr. Roditelj može nacrtati ono što dijete treba izrezati i nalijepiti. Na predložak svaki dan lijepiti kakvo je bilo vrijeme taj dan. Neka dijete izabere neku od kartica i, ako može, objasni zašto je izabralo baš tu karticu. Ako ne može objasniti onda mi njemu objašnjavamo navedeno. U razgovor ubaciti i nazive dana u tjednu te pojmove jučer – danas – sutra. Npr. Danas je srijeda. Jučer je bio utorak. A sutra je četvrtak.

CILJ AKTIVNOSTI: razvijanje fine motorike, razlikovanje i imenovanje različitih vremenskih uvjeta, razlikovati i imenovati dane u tjednu, razumjeti pojmove jučer – danas – sutra.

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.