Zimnica spaja ljude - Nove vještine za jednake mogućnosti

Rujan je vrijeme kada se tradicionalno sprema zimnica, a u školama se pišu sastavi na temu „Jesen u mom selu".  Kako ne bi sve ostalo samo na papiru, spremanje ajvara, pindžura, turšije, kiselog povrća, marmelade i pekmeza neće se propustiti  niti ove godine. Prema receptima naših baka - starijih korisnica,  a uz pomoć zaposlenih žena  na projektu „Nove vještine za jednake mogućnosti" sprema se zimnica,  a miris ajvara često se ovih dana osjeti na ulicama sela i grada.

Korisnici pomoći u sklopu projekta tako  će napuniti  smočnice i podrume slatkim i slanim domaćim  proizvodima uredno složenim na drvenim policama, poslagani prema mjesecima kada će se što od toga u kasne zimske večeri vaditi kao prilog i poslastica.

viber slika 2019 08 22 13 29 57

Na ovaj način naže žene ne samo da pomažu oko pripreme nego su dobile stare recepte koje će sačuvati i dalje prenositi na buduće generacije. Tko zna, možda iduće jeseni  Udruga organizira i neko natjecanje, olimpijadu zimnice, sajmove i izložbe…

viber slika 2019 08 26 14 48 31

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  provodi projekt Nove vještine za jednake mogućnosti kroz  program  Zaželi. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije  zapošljavanjem kroz ovaj projekt s ciljem ublažavanja posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 120 krajnjih korisnika.

Za projekt Nove vještine za jednake mogućnosti odobreno je  3.153.404,13 kuna u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Programa za zapošljavanje žena, a provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 50 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok