Prva ovogodišnja novčana donacija udruzi stigla je iz Croatia osiguranja

Proteklih godinu dana nakon katastrofalnog potresa i niza naknadnih tijekom 2021. godine Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije radila je na održavanju kontinuiranosti rada u nemogućim potresnim i epidemiološkim uvjetima, ali i na obnovi i gradnji zamjenskih objekata stradalih u potresu. Gradnja novih prostora za rad ide u dva smjera te je i donacija Croatia osiguranja u ukupnom iznosu od 30.000,00 kn podjeljena na dva jednaka iznosa od 15.000,00 kn za namještanje i opremanje budućeg Centra za poludnevni boravak na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici te za izgradnju novog terapijskog centra Sobe čuda u Sisku.

crosig donacija 1

Ugovor o donaciji izvršnoj direktorici Udruge Aleksandri Milković uručile su djelatnice Croatia osiguranja Dražena Karaman i Katica Sermazi koje su unutar ovog osiguravajućeg društva bile i organizatorice interne humanitarne aukcije umjetničkih djela. Osim našoj udruzi, Croatia osiguranje donacijama je pomoglo udrugama u Zagrebu, Vinkovcima, Rijeci, Brezovici i Splitu.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pri kraju je s gradnjom Centra za poludnevni boravak na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici te je donacija Croatia osiguranja stigla u pravo vrijeme da se kupi namještaj, opremi Centar i pripremi za otvaranje i početak rada. Što se tiče novog prostora za terapiju senzorne integracije i druge psihosocijalne podrške za djecu s TUR na području grada Siska očekuje se s prvim proljetnim danima postavljanje kamena temeljca te je iznos doniran u pravo vrijeme za ishođenje svih potrebnih dokumentacija i dozvola za početak gradnje i postavljanje temelja.

CO logo small

„Koristim priliku zahvaliti svim zaposlenicima Croatia osiguranja i samoj Upravi društva što su prepoznali rad naše Udruge i vjerujem da uz njihovu pomoć i pomoć drugih donatora, kako smo napravili i Centar u Hrastovici kroz nekoliko mjeseci veselit ćemo se zajedno i otvaranju Sobe čuda u Sisku.“- istaknula je u zahvali Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge.

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 65 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.