Jačanje kapaciteta za razvoj i održivost UOSI SMŽ i partnera

 Projekt Jačanje kapaciteta za razvoj i održivost UOSI SMŽ i partnera, provode udruge UOSI SMŽ iz Petrinje kao nositelj i partnerske organizacije, Udruga KAS iz Siska i Građanski aktivizam iz Petrinje u razdoblju od 22.2.2022. – 22.2.2023.godine. Odobrena novčana sredstva su iz Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Vrijednost projekta u iznosu od 370.947,38 kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade RH (15%).

Posrednička tijela:
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (Posredničko tijelo razine PT 1),
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društava (Posredničko tijelo razine PT2),
Provedbom projekta se utječe na jačanje organizacija civilnog društva za pružanje usluga svojim korisnicima i jačanje i očuvanje ljudskog kapaciteta organizacija, povećavanju vidljivosti OCD-a i prihvaćanju kao relevantnih lokalnih dionika, umrežavanje s javnim sektorom i pružanje pomoći i podrške osobama u nepovoljnom položaju.
Svrha projekta je ojačati kapacitete partnerskih organizacija civilnoga društva u Sisačko-moslavačkoj županiji za neposredan rad na područjima zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja i dobrog upravljanja na lokalnoj razini i unaprijediti kapacitete za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.
Glavne aktivnosti:
- Kupovina opreme i opremanje Neurofeadback kabineta
- Edukacije za 2 stručnjaka za Neurofeadback terapiju
- Trening Terapijske priče i trening s agresivnom djecom za 5 osoba
- 4 modula edukacija - jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika: trošak se odnosi na edukaciju 6 osoba ovlaštenih za zastupanje i zaposlenika prijavitelja i partnera
- Usluga psihološke i savjetodavne podrške
- Javni zagovarački događaj na temu podizanja javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina, posebno uslijed kriznih situacija
- Promidžbene aktivnosti
- Upravljanje projektom

Prvi partnerski sastanak i formiranje stručnog tima održan je 14.3.2022.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost UOSI SMŽ ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Foto2

Kontakt osoba za više informacija Manda Šalić, voditeljica projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel. 091 602 1417.

vidljivost OCD za web

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom sisačko-moslavačke županije. 

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 10 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.