U UOSI SMŽ nova zapošljavanja kroz program ZAŽELI faza III

U Maloj dvorani petrinjskog Centra novog života održana je svečana dodjela Ugovora za 20 dugotrajno nezaposlenih žena u sklopu projekta „Aktivne u zajednici“ kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. U novu 2023. godinu Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ulazi s 20 novih zaposlenika što će ukupno predstavljati 56 osoba koje Udruga zapošljava.

zaželi 2022

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi-Program zapošljavanja žena – faza III“ za projekt pod nazivom „Aktivne u zajednici“. Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju 8 mjeseci provedbe projekta. Provoditelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje Sisak i Centar za socijalnu skrb Petrinja . Vrijeme provedbe projekta je 31.10.2022. – 30.6.2023. Pružanje usluge krajnjim korisnicima počinje s 1.1.2023. i završava 30.6.2023. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). UGOVORNO TIJELO: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava (PT 1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2).

lenta zaželi 2022

Podsjećamo kako je ovaj projekt nastavak ZAŽELI faze II. Vrijednost projekta je 986.700,00 kuna. Bespovratnim sredstvima osigurane su plaće za zaposlene žene, higijenske potrepštine koje će se koristiti u kućanstvima krajnjih korisnika, sredstva potrebita za prijevoz korisnika i opremu za rad.
Zaposlene žene dolaze s područja cijele županije: Petrinja, Sisak, Glina, Sunja, Hrvatska Dubica i okolna sela nabrojenih gradova i općina, Mošćenica, Hrvatski Čuntić, Donja Budičina, Kolonija, Češko Selo, Selište, Kinjačka … što znači kako će se i aktivnosti provoditi u svim ovim gradovima, općinama, naseljima i pripadajućim ruralnim dijelovima, gdje će 20 zaposlenih žena skrbiti za 120 krajnjih korisnika. Uglavnom su to osobe starije životne dobi od 65 godina na više koji sami žive u svojim domaćinstvima. Sam cilj projekta u skladu je sa svrhom i područjem provedbe - omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području Sisačko-moslavačke županije.

Našim zaposlenicama želimo dobrodošlicu u tim Udruge i uspješan rad!

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 413 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.