Svjetski dan down sy. obilježen uz kavu s "kromosom viška"

Svakog 21. ožujka u godini obilježava se Svjetski dan Downovog sindroma! U znak podrške za svojih 15ak članova s down sy. to je dan kojeg Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije već nekoliko proteklih godina obilježava organiziranjem javnog događaja s posluživanjem kave s kromosomom viška i najljepšim osmijehom.

down 1

Veliki „downići“ ove godine okupili su se u sisačkom Disco klubu Grill i za svoje male s kromosomom viška, ali i ostalu djecu s teškoćama u razvoju koji su članovi udruge, posluživali su svim posjetiteljima ovog veselog događaja kavu uz najljepši osmijeh na svijetu i na taj način prikupljali novčane donacije za izgradnju buduće Sobe čuda.

down 2

Zahvaljujući vlasniku i osoblju Disco cluba Grill koji su pripremili za posluživanje preko 120 kava, koje je za tu prigodu donirao Julius Meinl, prikupljeno je 835,06 EUR, a podršku ovom događaju, uz građane, prijatelje i članove udruge dala je i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček koja je do sada, a i ubuduće će, podržati i pomoći u izgradnji nove Sobe čuda u Sisku. Cijeli događaj bio je u znaku nesebičnog volontiranja i davanja pa ovim putem zahvaljujemo i stalnoj glazbenoj postavi Grilla koji su se pobrinuli i za glazbeni dio programa.

down 3

kako nam je bilo pogledajte i u video-prilogu ovdje 

naslovna down 2023

Fotografije: Donat Rogić – Grad Sisak

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 72 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.