Novo u ponudi Udruge - Neurofeedback terapija

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, nakon kupnje opreme i edukacije terapeuta, u sklopu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju u Maloj kući u Petrinji otvara prijave za neurofeedback terapiju/trening.

ŠTO JE NEUROFEEDBACK TERAPIJA!?

Kroz animaciju ili video igru mozak dobiva povratnu informaciju o vlastitom funkcioniranju i u njoj se prepoznaje. Ulazeći u interakciju s onim što uočava, mozak vježba samoregulacijske obrasce ponašanja. Pokazalo se da upravo ovakav proces učenja može promijeniti disreguliranu moždanu aktivnost koja je uzrok mnogih neželjenih obrazaca doživljavanja i ponašanja. Pomoću neurofeedbacka klijenti uče kako kompenzirati tu disregulaciju i postići veću funkcionalnost živčanog sustava čime mogu smanjiti ili elimirnirati svoje simptome, poboljšati kognitivne sposobnosti i zadobiti emocionalnu ravnotežu, prevencija i umanjenje stresnih učinaka na organizam

Učinci: kognitivni simptomi – poremećaji pažnje i hiperaktivnosti, socioemocionalne poteškoće –povučenost, anksioznost, poboljšanje samoregulacije spavanja, emocionalna samoregulacija – promjene u ponašanju, agresija, autoagresija. Utječe na poboljšanje svakodnevnog funkcioniranja. Kod naših korisnika roditelji navode da su smireniji, bolje usmjereni na izazove i zadatke koji ih očekuju u svakodnevici, manje je impulzivnih ponašanja, bolja socijalna interakcija.

neurofeedback

KAKO IZGLEDA NEUROFEEDBACK TRENING!?

Na prvom susretu roditelj daje detaljne informacije o stanju, funkcioniranju i navikama djeteta (suglasnost i obrazac sa simptomima), nakon čega s terapeutima postavljaju cilj treninga. Djetetu se postavljaju elektrode na određena područja na glavi. Kroz prvih par treninga, prateći protokol, pronalazi se odgovarajuća frekvencija na kojoj dijete optimalno funkcionira.

Terapeuti promatraju kako se dijete ponaša tijekom samog treninga, te traže povratne informacije od roditelja o funkcioniranju u svakodnevnim životu. Prolazi se ciklus od 20 treninga zatim slijedi pauza od 3 tjedna te se po potrebi nastavlja sljedeći ciklus. Ciklusi se ponavljaju dok se ne postignu zadovoljavajući rezultati, tada se trening prekida ili održava povremeno.

PROVOĐENJE NEUROFEEDBACK TRENINGA  !?

2-3 puta tjedno u trajanju 60 minuta ( prvi susret je 90 minuta – zbog uzimanja detaljnih podataka i prvog Neurofeedback treninga).

Jedan ciklus treninga – minimalno 20 termina traje 2 mjeseca

Prijavnicu i iskaz interesa za terapiju možete ispuniti na obrascu ovdje te ćemo Vas kontaktirati 

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 25 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.