P.U.Z.L.A. RODITELJSTVA

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prijavitelj je projekta P.U.Z.L.A. roditeljstva u sklopu poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U svom nazivu P.U.Z.L.A. je akronim za različite projektne aktivnosti koje za cilj imaju podršku roditeljstvu , a riječ je o
P – podrška,
U – unaprjeđenje,
Z – zauzimanje,
L – lakoća pristupa i
A – adaptacija
koji su uglavnom i ciljevi za jačanje uloge roditeljstva.

roditeljstvo za tekst

Do sada u projektne aktivnosti uključilo se 26 roditelja Udruge, 11 mladih osoba s razvojnim teškoćama i invaliditetom te 4 člana obitelji za koje se aktivnosti organiziraju periodično svaki mjesec ili povremeno i to uglavnom na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici.
Stručnu i besplatnu psihološku pomoć i podršku roditeljima kroz individualna savjetovanja i grupe podrške provodi Irena Barišić Milunić, dipl. socijalna radnica, psihoterapeutkinja. Grupe podrške održavaju se jednom mjesečno, a termin za individualnu podršku dogovara se izravno s izvoditeljicom na broj 091 2189 606.

kuglanje roditelji

Svakidašnji stres roditelja, osim psihosocijalnom podrškom, može se znatno smanjiti i sportsko-rekreativnim aktivnostima u sklopu kojih je Udruga roditelje i članove odvezla već 2 puta na bowling u Zagreb, a do kraja projekta sportsko-rekreativne aktivnosti odvijaju se 3 do 4 puta tjedno na farmi pod stručnim vodstvom Jasminke Bušić iz Udruge Bravo.

udruga bravo

U partnerstvu s Udrugom ARTISINCLUDUM - Centar za procjenu, edukaciju, trening, savjetovanje i istraživanje svakodnevnih životnih okupacija/aktivnosti i okupacijskog funkcioniranja iz Zagreba održali smo do sada 2 od planirane 4 radionice koje smo nazvali PIKNIK RODITELJSTVA. "Od želje do rezultata - Ja želim …." te „Kako u širokom luku izbjeći imposter sindrom u roditeljstvu - odnosno kako biti lider u svojoj obitelji, a ne iscrpiti se“ teme su koje smo do sada obradili, a na slijedećem terminu „piknika“ planiranom za 20.svibanj u 10 sati u Hrastovici pričat ćemo na temu „Kako da učenje ne bude (m)učenje“. Za kraj naših „piknika“ na farmi ostala je uvijek aktualna tema „Sres naš svagdanji“.

piknik roditeljstva

Osiguravanjem kvalitetne suradnje partnera i izvoditelja predloženim projektom unapređuje se provedba aktivnosti i mjera u području senzibilizacije i informiranja, sustava potpore obiteljima, posebice podrška roditeljima. Projekt je predložen na osnovu dosadašnje uspješne partnerske suradnje u okviru koje su kontinuirano uočene potrebe te su u skladu s njima realizirane aktivnosti koje doista pomažu djeci i osnažuju roditelje. Nastavno na prethodno navedeno, cilj projekta je osnaživanje roditelja a samim time i cijelih obitelji, te uspješnog suočavanja sa stresom uzrokovanim potresom te lakšem uključivanju u svakodnevan život.

Projekt za koji je Udruga dobila 75.000,00 kn (9.954,21 EUR) traje do kraja kolovoza 2023. Stignete se još uključiti, a više informacija o terminima aktivnosti možete dobiti na broj telefona 091/4050 533.

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 62 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.