Treći rođendan Sobe čuda

Projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Soba čuda, prve sobe za terapiju senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju, proslavio je svoj treći rođendan. Predsjednica Udruge Dijana Smajo je istaknula kako je sretna što „Soba čuda“ postoji već tri godine.

„Naravno da je to super stvar kada smo svjesni toga da bez nas roditelja, bez cijele naše zajednice mi ovo danas tu ne bi imali. Veselimo se što opstajemo, što se trudimo, što radimo i rastemo, tužni smo što nažalost ima sve više djece za ovom potrebom, ali za sada mi još uvijek uspijemo sve njih nekako staviti da imaju priliku biti na terapiji, to nam je nekako najveće zadovoljstvo. Nadamo se da ćemo rasti i kroz drugo vrijeme, i nadamo se da će nekada Soba čuda konačno dobiti priliku, kao i naša Mala kuća, da zaista postanemo pravi pružatelji socijalnih usluga i da potpišemo ugovor sa Ministarstvom, tako da naši roditelji više ne moraju participirati za terapije“, rekla je Smajo.

Luna Berendika, prvostupnica fizioterapije i certificirani terapeut Ayres senzorne integracije, svakodnevno radi u Sobi čuda s djecom s teškoćama u razvoju. Ističe kako je ovo posao kojeg voli. „Naši korisnici su djeca s teškoćama u razvoju, njih je trenutno u terapiju senzorne integracije uključeno oko 80 iz cijele Sisačko-moslavačke županije, sa područja Siska, Petrinje, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Novske, Gline i drugih gradova. Djeca nam dolaze na terapije individualno po 45 minuta  na tretmane radimo, procjene s njima te tada planiramo sam rad intervencije. Ponosna sam što sam dio ove organizacije danas i izuzetno mi je drago što je većina naših korisnika danas ovdje s nama jer ovo je ipak jedan poseban dan za njih i za nas jer je ovo prva soba u Sisačko-moslavačke županije za provedbu terapije senzorne integracije u gradu  Sisku“, rekla je Berendika.

Image00018

U sklopu proslave njihovog trećeg rođendana, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije proslavila je i Međunarodni dan volontiranja, pa su za 10 najboljih volontera u Udruzi pripremili zahvalnice. Sa 196 odrađenih volonterskih sati, naj volonterka je bila Palma Miličević.

palma

Bila je ovo idealna prilika za najaviti veliku humanitarnu inicijativu „Stairway to roof za krov Inkluzivne farme“, zbog čega su se svi okupljeni mogli družiti sa Pandom koji će u Zagrebu 14.prosinca u zgradi Zagrepčanke proći 52 430 stepenica.

Cilj ‘Stairway to roof’ je skupiti sredstva za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije  kojima će se financirati krov njihove inkluzivne farme. Farma je zamišljena kao Centar za boravak i neovisno življenje djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. 

panda

Prije rođendanske torte, mlade osobe s invaliditetom su izvele inkluzivnu predstavu naziva „Naš veseli vrt“ koji je realiziran u sklopu projekta „Kultura svima“.

Image00030

Podsjetimo, ovaj financijski zahtjevan projekt Sobe čuda, Udruga je pokrenula u listopadu 2014.godine, a Soba čuda je otvorna 2.prosinca 2016.godine. Prostor za Sobu čuda u Frankopanskoj 5 u Sisku Udruzi je dodijelio Grad Sisak  koji financira režijske troškove prostora i kroz natječaj programima i projektima Udruga  većim dijelom i plaće zaposlenih.

 

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.